Att uppskatta livet

Jag såg på Oprah för en stund sedan där det handlade om att få en diagnos som påverkar livet. I programmet deltog olika personer, bland annat Montel Williams och en annan bra man som båda har fått livsförändrade diagnoser.

För er som inte vet har Montel sjukdomen MS vilket innebär att nervsystemet drabbas, man kan få domningar, dubbelseende, yrsel och förlamning. Montel har dock haft turen, och styrkan, att inte drabbas lika hårt av sjukdomen som andra. Han har haft styrkan att ta sig igenom detta, även om sjukdomen aldrig försvinner helt, och nu märker man inte på honom att han har MS. Men orsaken till att han klarat sig igenom detta är, vilket han berättade, är att han sett döden i vitögat, som han sa, innan han fick diagnosen. Han hade fått någon blödning och fick opereras akut, han dog då under operationen men läkarna lyckades återuppliva honom. Så när han fick diagnosen MS tänkte han att han redan varit med om detta, att han sett döden vilket ledde till att han kämpade för att kunna leva med MS. Montel är en riktigt stark person och en inspiration för andra människor med MS och andra liknande sjukdomar. Han har även skrivit en bok som jag tror handlar detta.

En annan person som var med på programmet var en man som fick diagnosen testikelcancer. Detta överlevde han men senare fick han en hjärntumör. Han var en professionell konståkare men i och med cancerdiagnoserna fick han sluta men nu efter 5 år ska han börja igen. Han är också en sådan person som är stark och inspirerar.

Vi vanliga människor sitter och klagar över lite ont i benen, vilket jag gjorde idag. Men när man ser de här två personerna tänker man att så löjlig man är ibland som klagar över minsta lilla. Dessa två personer har fått diagnoser som har förändrat deras liv och de har ändå kämpat och tagit sig igenom detta.
Å ena sidan ska väl vi vanliga utan sjukdomar vara glada över att vi inte fått något liknande och att vi lever. Å andra sidan ska inte vi också få klaga någon gång ibland över att vi har ont någonstans?

Jag tycker att vi ska tänka efter ibland innan vi säger att vi har ont i fingret och vara glada över att det inte är något värre. Det finns de som helt plötsligt får en diagnos som kan förändra deras liv föralltid eller ännu värre leda till att de inte får något liv alls. En vacker dag kanske det är vi själv som får veta något livsförändrande.


Montel ser, trots sjukdomen, pigg och frisk ut. Inspiration


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback