.....

medan vi faller

Goodbye for now

Denna vecka spenderar jag ej hemma i linköping. Den spenderas i karlstad med J. Mys. Jag har längtat. Skulle varit framme halv ett men är istället framme vid fyra pga inställt tåg. Förvånande? Nej. Jag vill vara framme. Nu. Tur att jag har min Så länge vi båda andas att läsa. Och kära läsare, jag skulle uppskatta om ni ej kommenterar anonymt. Varför liksom? Är ni blyga? Säg vem ni är så blir jag ännu gladare av era kommentarer.

Living for today

Julklappspengar. Mellandagsrea. Då kliar det som attans i fingrarna. Det jobbiga är ju alla människor. Skiter jag i. Jag boxar mig fram för att få det jag vill ha. Och det fick jag. Två klänningar, en byxdress, en kjol, en poncho samt en väska. Det blir säkerligen fler fynd under rean.


Maria Montazami-stuk i och med tofsarna. Fyndad på Accent


Love byxdress. Precis en sån jag velat ha, hittad efter mycket letande på H&M.


Love även ponchon. Den fina fyndades för halva priset.

Men mycket vill ha mera

Oj oj. En dag som denna var det mer folk än någonsin på Linköpings gator. Folk var galna och sprang runt bland alla butiker. Så även jag. Syster och jag gick runt och gjorde vårt medan mamma och Mats gjorde sitt. Hittade en hel del fina grejor och även syster. Avslutade rundan med en fika innan vi begav oss hemåt där vi spelade Alvas nya monopolspel. Igår spelade vi även Wii som otroligt roligt och ansträngande samt gav mycket träningsvärk idag.


Mats samt mamma.


Systrar.

All I want for christmas

Ingen jul utan Kalle Anka. Men heller ingen jul utan julklappar. Faktiskt. Det är något speciellt att sitta samlade alla i familjen och öppna. Mysigt på något sätt.

Och jag är jätteglad över det jag fick. Både väntade och oväntade saker. Fina grejer.


Julklapparna som öppnades hemma hos pappa.
Glas, aprikosvodka, Barns tankar om kärlek, Blondinbellas Egoboost (som jag förövrigt blev smått förvånad över att jag fick av pappa), ansiktskrämer, världens bästa kamerafodral (som ej finns på bild) samt lite pengar.


Julklapparna som öppnades hemma hos mormor och morfar.
Så länge vi båda andas, The Twilight saga: Eclipse, necessär, ring, skeletthalsband, Calvin Klein Euphoria parfym, kamerafodral, presenkort på Bikbok, blus från Bikbok (där priset sitter kvar), och sedan lite pengar.

Christmas

Gårdagen var en underbar julafton. Synd att dagen då går så fort. Vips så är det över.

Dagen började med lite mysig frukost hemma samt öppning av några paket under vår lilla gran. Jag och bror min begav sig hem till pappa med flera för att fira där. Mycket mycket julmat och självfallet Kalle Anka. Ingen jul utan det. Senare paketöppning och efter det paketleken. Sjukt kul.

På kvällen begav vi oss hem till mormor och morfar, där även syster samt mamma med sambo befann sig. Mera julmat där och sedan paketöppning där hela golvet blev fullt med papper. Paketleken även här och sedan spel i Pictionary-stil där vi kom fram till att mormor och morfar inte bör vara i samma lag. Jättekul och rolig julafton med bästa familjen.


Underbart fin julgran. Men paketen gör ju sitt även dem :)


Duck face


Mormor och morfars gosing. Kompis, eller Konrad som mor döpt om honom till


Paketöppningen färdig. Snögubbesockarna var häftiga


Världens bästa mamma och syster


Systrar <3



Älskar dig syster min


Framåt småtimmarna kom Saddam Hussein på besök

Lucka nr 24

Nu är julafton här. Några julklappar är öppna och jag är julfin. Idag väntas först julfirande hemma hos pappa med f farmor, faster, kusin mm. Sedan firande hos mormor och morfar med mamma, syster mm. Paketleken på båda ställena. God jul!


Lucka nr 24. Tjuvöppnade dock igårkväll så jag skulle hinna måla naglarna med denna fina röda färg.

You're amazing just the way you are

Städningen är gjord, julgodiset är bakat, håret är färgat och naglarna är målade. Nu är jag redo inför julen och inför uppesittarkvällen. Ikväll blir det massa julgott och bingolotto, mys.

Längtan.


Gårdagens. Jeans Bikbok, kofta Monki, boots Monki, halsband Bikbok.

Lucka nr 23

Dagens att-göra innefattade bland annat städning av rummet. Usch och fy vad dammigt det blir på vissa ställen. Nu är det i alla fall gjort och det ser lite mer skapligt och iordning ut. Det som återstår är julgodis-tillverkning när mor och syster kommer hem, sedan färga håret samt måla naglarna. Klassiska och juliga röda naglar kanske?

Idag öppnades näst sista luckan.


Solpuder, kan jag tänka mig.

Lucka nr 22

Ligger i sängen. Ska strax sova. Tänker på det ena och det andra. Mina tankar far runt. För det mesta bra, fina tankar. Imorgon står många saker på göra-listan. God natt.


Lucka nr 22. Kan ej namnet, men syftet med denna grej är att sätta den mellan tårna när man målar tånaglarna. Väldigt praktiskt.

Best of the best

För mig är det en självklarhet vem jag menar. Kanske även för er? Förr vissa, det vet jag. Talar naturligtvis om min fina bästa Maria. Denna dag har spenderats rännande runt på stan med henne. En liten stund följde även käraste Daniel med då han skulle välja ut sin julklapp.

Satte oss sedan på EH, jag och Maria för en lugn fika. Har sagt det förut och säger det igen, vi kan alltid prata på i flera timmar. Efter denna paus blev det ytterligare en runda och lite julklappsinköp. Jag fyndade även en urmysig kofta för en ynka hundralapp. Värt!


Vad skulle jag göra utan dig?


Lucka nr 21

Gott folk. Vad ska man säga. Jag vill inte ha mer snö. Det räcker nu. För tillfället uppehåll. Men det kommer mer. Hur ska det sluta? Snööversvämning? Fy för detta väder.

Medan jag beklagar mig över denna kyla och snö kan jag ju visa lucka nummer 21 så länge.


Något slags puder. För lite extra färg i ansiktet?

Lucka nr 20

Årets julkalender är helt okej faktiskt. Men jag måste säga, det var bättre förr. Julens hjältar, Mysteriet på Greveholm, Pelle Svanslös, Sunes jul. Även om årets är rätt så bra. Bättre och roligare julkalendrar tack.

Lucka nummer 20. Snart är alla öppna.


Rouge. Jisses vad make up jag har att välja på nu.

I'm coming up only

I natt låg jag sömnlös till två. Man ligger och vrider och vänder på sig men lyckas aldrig somna. Sen en del konstiga drömmar på det. Hatar när jag inte är trött. Lyckades till slut och vakna vid halv elva. Skönt.

Syster och jag gick bort till mormor och morfar för fika. Alltid lika trevligt. Annars bara lugnt. Inte lika rastlöst som andra dagar.


Over knee H&M, kjol Gina, tischa H&M, skor Monki

Lucka nr 19

Idag har det varit en slappardag. Liksom de flesta söndagar. Det får man. Har sett på Sunes jul med syster, som förövrigt är en av de bästa julkalendrarna.

På tal om det, idag lucka nummer 19.


Mascara. En av de viktigaste sakerna i necessären.

And it scares the hell out of me

Gårkvällen spenderas till en stor del av spelande av ett frågesportspel, Frågejakten. En spel i stil med jeopardy med olika kategorier och poängnivåer. Sjukt roligt spel där alla blir så himla tävlingsinriktade. Dessutom ironiskt att vi inte kunde vissa svar, exempelvis vilket sädeslag popcorn är gjort av. Mycket skratt.


Gårkvällens. Kjol H&M, body Gina, smycken randome, Converse

I'm living my life

Igår kväll blev det födelsedagsfirande hos familjen Hansson. En kväll som var underbart rolig. En kväll med skratt, spel och dansande. En kväll där jag, Amanda och syster dansade och filmade våra roligheter. En kväll som slutade runt halv två på natten. Gud vad roligt man har med den familjen.


Syster.


Det bjöds på smörgåstårta, julmust och marängtårta.




Födelsedagsbarnet.


Mats och mamma, som för övrigt ser ovanligt glad ut.


Jag och fina Amanda.

And if we can find the way we love

Skooman. Har fått höra att jag är skooman. Det kanske stämmer. Men i så fall är jag inte ensam. Majoriteten av alla tjejer är skoomaner. Man kan inte få för många par skor. Flera par när man åker iväg. Ett par till varje tillfälle liksom.

Gillar mina nya. Kilklack och bara att ta på. Halva priset dessutom. På Monki.


her beauty overthrew you

Ett ord: Längtan.


Skinnbyxor H&M, linne Gina, kavaj Bikbok by Jenny Skavlan, boots Nilson, ringar randome, armband Nelly, halsband gammalt

Lucka nr 17

Ett par minuter kvar till midnatt. Ännu har inte lucka nummer 17 visats. Sista minuten. Men det var en bra grej. Det är alltid en bra grej.


Läppstift och jag älskar färgen. På läpparna la den sig som en naturlig färg

This is out of controll

Fullspäckad dag trots allt. Har blivit en vanesak att alltid sitta med plugg varje dag. Plugg har blivit det man svarat när någon frågar vad man gör. Vad tror du liksom? Så det känns en aning konstigt nu att inte ha någont sådan på schemat.

En fika på EH tillsammans med Carro idag. Mycket snack om det ena och det andra. Det blev några mysiga timmar. I och med en fika på stan så faller det sig naturligt att även gå en runda. Fyndade ett par saker på rea och annat fint. Alltid.


Söta Carro


you could be my unintended

Det var en trevlig dag på stan med Amanda. Hon är som jag liksom, lite flum och impulsiv. Gillart. Gillar henne. Synd bara att vi inte fick köra våran fetdiss, hehe.

Måste bara visa upp klänningen jag hittade idag på Monki. Någonting måste man ju handla till sig själv när man handlar massvis med presenter till andra.


Gillar mönstret, gillar allt. Med ett skärp i midjan, svarta strumpbyxor och boots till blir det komplett

Lucka nr 16

Nedräkningen pågår. Inte många dagar kvar till julafton. Inte många veckor kvar tills det är dags att påbörja ett nytt nyår.

Men än är inte alla luckor öppna i julkalenderna. Lyckades ha ner asken med lösnaglarna i golvet denna morgon vilket resulterade i att en tappades bort och ligger någonstans i mitt rum. Smart där. Nåväl, lucka nummer 16 idag.


Nagellack. Likadan färg som en annan jag har, men man kan aldrig få för många nagellack.

I'm sure I heard you sigh

Julklapparna är inslagna (ursäkta min dåliga förmåga att slå in paket), paket till paketleken är fixade. Juloutfiten är komplett liksom nyårsoutfiten. Nu får det gärna bli julafton.

Blev förövrigt kär i ett underbart halsband idag. Amanda fick veta direkt att jag önskade mig det i julklapp. Så underbart fint.


Klänning och over knee-strumpor H&M, boots Nilson

Running around

Dagen har spenderats rännande runt på stan med fröken Amanda. Mål: att finna julklappar till nära och kära samt paket till paketlekarna under julafton. Uppdraget lyckades. In där, ut där. Ut från en butik, in i nästa. Mycket spring. Även en liten present till mig själv, gilla. Sedan begav vi oss mot Ikea för julbord med mamma och syster. Mätt och belåten. Rolig och full dag.





Lucka nr 15

15 december. 9 dagar kvar till julafton. Det gör mig lite smått stressad då inga julklappar har inhandlats än. Har aldrig varit så här sent ute. Men jag skyller på allt pluggande jag har haft. Och nu är detta pluggande över så det är ju lugnt.

Känner mig lite smått rastlös idag. Känns som om jag borde ha något plugg att göra, men det är ju det jag inte har. Skönt det visserligen. Har städat på rummet, fixat bland kläderna. Någon rensning blev det dock inte, då alla kläder fick vara kvar. Nu kan då hitta på vad jag vill, men vad vill jag göra?

Nåja, lucka nummer 15 idag.


Puderborste. Puder är inget jag använder men ändå kul att ha.

Lucka nr 14

Äntligen jullov. Hemtentan är skriven, inget mer plugg på några veckor. Det känns skönt då jag är trött på att känna mig stressad över att hinna med allt. Nu är frågan dock vad jag ska hitta på resten av de här lediga dagarna. Handla julklappar en dag är bestämt och storstädning av rum och garderober en dag innan julafton infaller. Mys.

Lucka nummer 14 idag.


Shimmer powder. Funkar nu men lämpar sig bäst på sommaren på en brunbränd kropp.

baby I'm a fool for you

Med risk för att låta klyschig, men en sten har lyfts från mitt hjärta. Hemtentan är färdigskriven. Denna jobbiga hemtenta är äntligen klar och då på fyra dagar. Överambitiöst men duktigt. Nu väntas endast en föreläsning kvar och lite grupp arbete imorgon och sen får jag jullov. Jag ska njuta. Göra vad jag vill i fyra veckor. Najs.


Jeans Bikbok, blus H&M, boots Nilson

Lucka nr 13

Lucia. Idag firar man Lucia. Jag firade det genom att gå till systers skola och titta på deras Lucia tåg. Syster blev utvald till Lucia. Stolt. Och så fin hon var. Alla var så fina och söta. Tidigt fick man gå upp men det var det värt. Vi fick även lite bakgrundsinformation om Lucia, rätt så intressant faktiskt.

Så i och med Lucia denna 13 december kommer även lucka nummer 13.


Lösnaglar. Trevligt. Har haft lösnaglar förut men då gått till salong och gjort dem. Får se om man lyckas själv.

Lucka nr 12

Denna helg har jag varit otroligt ambitiös, vad gäller pluggandet. Men det kanske beror på att när jag har skrivit klart hemtentan och skickat in den slipper jag pluggande för några veckor och njuter av mitt jullov. 1-2 sidor kvar och de har jag tänkt försöka skriva klart imorgon. Sen är det klart och inlämningsdatumet är den 22. Duktigt.

Lucka nummer 12 denna dag och jag blev riktigt glad.


Rött läppstift. Har aldrig nåt och passar ypperligt till julens fester.

Cause you're amazing just the way you are

Kan inte sluta lyssna. Kan inte sluta sjunga. Låten är helt enkelt underbar. Den går på repeat. Och jag tröttnar aldrig.


Lucka nr 11

För tillfället är min lilla hylla full med saker från julkalendern. Frågan är bara vart jag ska göra av allt då jag redan har svårt att hitta saker i necessären. En liten låda till allt kanske.

I alla fall, blev inte mindre glad när jag öppnade luckan idag.


Läppglans. Brukar inte vara någon användare av läppglans men när jag nu fått en del i kalendern händer det ju att man förbrukar dem.

I'm who I've got to be

Jay vann Idol. Woho. Inte överraskande precis. Det var väntat. Men han är bra, riktigt bra. Vinnarlåten var även den bra, satte sig på hjärnan direkt. Så nu är frågan vad man nu ska se på fredagkvällarna.

För mig blir denna och säkerligen även nästa helg lugn. Hemtenta står på schemat och har hittills skrivit tre av mina tio sidor. Det går ju på i alla fall även om det är himla svårt. Mitt mål är dock två sidor om dagen och om jag ska uppnå detta mål har jag en sida kvar att skriva idag. Det är bra med delmål, strukturera upp det lite. Så det är väl bara att fortsätta.


Kassa bilder då mörkret började infinna sig. Skjorta H&M, kofta Monki, Over knee-strumpor H&M, örhängen H&M, skor Nelly

Lucka nr 10

Så skönt att vakna när man själv vill. Jag är raka motsatsen till morgonmänniska. Spelar ingen roll hur länge jag sovit, är ändå lika trött när jag går upp tidigt på morgonen.

Ska strax in till biblioteket. Lämna tillbaka en bok som jag haft alldeles för länge och sedan finna böcker till hemtentan. Småstressad är jag, men det är bara att ligga i.

Lucka nummer 10, detta låg i.


Lip liner och eye liner. Eye liner är alltid bra att ha, lip liner är något som jag aldrig använder men man vet aldrig.

I don't need it but I'll take what I want

Julkalendrar överallt. Tv, bloggar, butiker. Kul att det inte bara är barnen som får julkalendrar.

Bikbok bland annat har julkalender med ett fint erbjudande varje dag. Missa ej. Denna dag var det 30% på allt. En sväng förbi där och även träffa på fröken Amanda. Fick med mig några plagg hem.


Bikbok by Jenny Skavlan. Tur hade jag, då det var den sista i min storlek. Älskar färgen. Utmärkt med svarta jeans och slappt linne.


Lite loose fit klänning. Svarta strumpbyxor till och det är klart.

Lucka nr 9

En skoldag kvar detta år, sen slipper jag pendeltåget på några veckor. Denna skoldag infinner sig inte förrän på tisdag, but still. Det som kvarstår är "bara" hemtentan. Tio hela sidor att skriva känns sådär, men det är samtidigt skönt endast ha en sak att fokusera på.

Öppnade lucka nummer 9 denna morgon. Detta var vad som låg däri.


Eye stick. Är inte helt säker på vad det är, kanske en slags ögonskugga.

Lucka nr 8

Hemma idag. Ledig. Skönt. Älskar att vi endast har en till två dagar i skolan. Mest på grund av att det alltid ska vara krångel med tåget så här på vintern. Men ytterst mycket på grund av att man slipper gå upp tidigt. Men jag ska inte lata mig för det. Har ett antal sidor att läsa inför imorgon och jag måste även leta litteratur inför hemtentan.

Öppnade lucka nummer 8 denna morgon:


Rouge. Men jag vet inte om jag gillar färgen. Lite för rosa för mig, men fint ändå.

Lucka nr 7

En hemsk film visades i dag i skolan. Precious. Andra gången jag såg den och den var fasen mer hemsk denna gång. Sevärd men hemsk. Man får en tankeställare. Nu är det en vecka kvar tills jullovet är här, för mig och mina studiekamrater. Plugg ändå, ja, men jag kan sitta hemma och göra det. Ska krypa till kojs men innan dess, lucka nr 7.


Lösögonfransar. Aldrig använt men någon gång ska väl vara den första. Nyår lämpar sig ganska så bra.

Lucka nr 6

Alltid kul att få gratis make-up. Dåliga grejer är det inte. Inget speciellt märke men de är trots det riktigt bra. I dagens lucka hittade jag ett läppglans. Mer åt det rosa hållet än vad bilden visar och det är riktigt snygg. Appliceras bäst med fingrarna för att få ett snygg resultat.



Military dress

En eloge till Nelly.com för deras korta leveranstid. Även en eloge till att slutsålda storlekar kommer in nästan på direkten.

En upptäckt gjordes häromdagen genom att jag hade 300:- i Nellypengar, någon typ av presenkort. Fint tänkte jag, och beställde hem en klänning som jag nu bara får betala 14:- för. Värt.


Lucka nr 5

Lika spännande varje dag att se vad som gömmer sig bakom varje lucka. Att det är någon slags make-up gör inte det hela sämre.


Läppglans. Jag gillar formen

Julkalender

En julkalender låg i ett av paketen när jag fyllde år. Under varje lucka någon form av make-up. Allt man behöver vad gäller make-up. Än så länge har fyra luckor öppnats och jag vill så gärna öppna resterande. Kan ju ta att visa vad som tittat fram.


Lucka nr 1. Highlighter, för att ljusa upp vissa områden som exempelvis kindbenen och över ögonlocket.


Lucka nr 2. Make-up penslar. Bra att ha med när man ska iväg, och slippa ta med de stora och långa borstarna.


Lucka nr 3. Body shimmer. Används mest till benen och ovanför bröstet. Blir perfekt för alla partyn när sommaren kommer.


Lucka nr 4. Ögonskuggor. Älskar färgerna. Synd bara att kvällens make-up redan är lagd.

Nästa lucka kommer imorgon!

Lördag

Lov. Jag vill ha jullov. En paus från pluggandet. Men det är inte lång tid kvar. Om lite mer än en vecka har vi sista föreläsningen för detta år. Jag längtar.

I detta ögonblick står plugg på schemat. Intressant bok men stressande då den är så tjock. Bara att ligga i och vara effektiv. Lite senare väntas födelsedagsfest inne i staden i sällskap av Maria. Snart att dags att förbereda sig med kläder och make-up.


She's a lady

Kvalitéten är inte världens bästa. Men det är Andreas Weise som uppträder där nere. Han gör det med bravur. Från Idol 2010 i Karlstad.


Renovering

Stora skrivbordet är flyttat. Nya byrån är inne. Inredning är gjord på denna plats. Mer plats i mitt rum. Jag gillart. Det enda som fattas är nytt golv, när det nu ska fixas. En längtan infinner sig när man flyttar till eget och får inreda.


En aning tomt och inte så fint.


Nya byrån. Hyllan på plats. Fint. Smyckesträdet står sig fint där

If there's one thing she don't need

Stamkund hos H&M. Låter det bra eller dåligt? Till en början sådär. Men rätt så bra när man får värdecheckar på 550:- hemskickat. Dessa har blivit spenderade på det ena och det andra. En sväng dit i samband med fikan med Ylva denna fredag och nöjd är jag med sakerna.


Den här har jag många stylingtankar om, bland annat det röda spetslinnet och nya klackarna till fest. En aning stor i midjan men det ska nog kära mormor kunna fixa.


Underbart fin som används både till fest och till vardags

Can you see my eyes are shining bright

Tanken har slagit mig, att om mindre än två veckor får fröken jullov. Fyra veckors jullov, varav en del av det ska spenderas på annat håll. Det känns skönt.

Plugget finns att göra trots det, då en hemtenta på 10 sidor ska vara inlämnad den 22 december. Bara att tänka positivt och vara effektiv så går det bra, vilket det har gjort hittills.

Inte långt kvar. Längtar.


Wedges

Svarta. Mocka. Klack. Beskrivningen av mina nya favoriter. Eller fler favoriter har man ju, men dessa är de nyaste tillskotten. Ett par klackar med mocka var jag ute efter och nu har jag dem. 11 cm klack samt en platå på 3,5 cm vilket gör dem underbart sköna att gå i. Bara att spraya med skyddande spray så är de good to go. Finnes på Nelly.com för den som är intresserad.